Дитячі духові оркестри змагалися в майстерності

В Чернігові пройшов 6-й обласний конкурс-фестиваль серед дитячих духових оркестрів. Цього року показати свою майстерність приїхали 22 колективи з різних куточків Чернігівщини.

Конкурс започаткований у 2012 році, і тоді участь взяли лише 9 колективів. Та з року в рік кількість учасників зростає, як і палітра представлених ними творів. Цього ж року продемонструвати свою майстерність приїхали 22 колективи. Кожен колектив виконує три твори на свій розсуд. Обмежень у жанрах немає. Виступ кожного оркестру уважно прослуховується фаховим журі, яке потім приймає рішення колегіально.

«Конкурс проходить в шести номінаціях, – пояснює журі обласного конкурсу дитячих духових оркестрів Леонід Смоляк. – Все через те, що в наших учасників різні умови роботи. Так, у нас є 5 колективів сільської місцевості, є колективи з районних центрів, є з міст обласного підпорядкування, тому ми їх по-різному оцінюємо. Звертаємо увагу на рівень виконання творів, стрій ансамблю оркестру. І важливо, щоб з трьох представлених творів один був сольний виступ – соліста чи вокаліста з оркестром, це теж дуже важливо».

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"