Діти-пільговики будуть харчуватися в школах Менської громади безкоштовно

Рішення щодо зміни порядку оплати харчування дітей прийняли депутати під час пленарного засідання сесії міської ради, 27 березня.

До переліку пільгових категорій дітей, які безкоштовно харчуються в школах громади, додали дітей з інвалідністю (до цього, через технічну помилку, вони не були включені до переліку). Також до цього переліку включили дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, що харчування одного учня у школах становить 12 гривень на день, у дитсадках – 20 гривень на день. Батьки мають оплатити 40%, інше виділять з міського бюджету.

У школах харчування учнів 1-4 класів забезпечується у повному обсязі за рахунок бюджету. Також повністю за рахунок бюджету можуть харчуватися майже всі пільговики (в школах та дитсадках).

Тепер до пільгових категорій належать: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків в зоні проведення АТО, діти з сімей, які отримують допомогу відповідно закону “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”, діти з інвалідністю, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних й інклюзивних класах (у школах), діти з багатодітних сімей (у школах), діти, потерпілі від Чорнобильської катастрофи (у школах), діти з малозабезпечених сімей (у дитсадках).

У дитсадках батьки дітей з багатодітних сімей мають платити за харчування половину стандартної батьківської плати.

Джерело: mena.org.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"