ДАІзація патрульної служби?

Державтоінспекція — персонаж анекдотів і частина піару політиків. Ліквідувати її як орган обіцяв президент Віктор Ющенко.Прем’єр Арсеній Яценюк, коли Олексій Кожа, заступник начальника спецпідрозділу «Кобра», показав йому у вікно авто середній палець (фак). Грозилися й інші закрити. Відбулася реформа 2016 року, змінилася назва. Колишніх даішників перевели в підпорядкування Управління превентивної діяльності. 315 вересня цього року — в Управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в області, а в рамках реформування, забрали одну з функцій — нагляд за безпекою дорожнього руху. Передали її Управлінню патрульної поліції Чернігова, туди перекочувала і техніка.

В УПД було ліквідовано 12 посад, ще 24 — по області, по інспектору в кожному районі. При цьому відбулася ДАІзація новоствореної дорожньої поліції. При наборі в дорожню поліцію було негласне правило: не брати колишніх в її ряди. В інших областях потрапило по 3-5 чоловік, а у нас — аж 28, з них лише двоє зайшло через Київ, решта повирішували все на місці. Складно уявити, як дядьки з вагою понад 100 кілограмів на «відмінно» поскладали іспити з бігу, підтягування і т. д. Як їх зарахували і скільки обійшовся вхідний квиток — окрема тема для журналістського розслідування. Попереходили туди не тільки співробітники, які стояли на заміських дорогах, а й кабінетні. Всі тепер — у приміщенні колишньої ДАІ.
Дорожня поліція має вийти на траси після Нового року. А поки що дороги патрулюють взводи груп реагування поліції з райвідділів. Вони і несуть чергування на стаціонарних постах у Кіптях, Вертіївці і Новоселівці. З восьмого грудня Патрульна поліція Чернігова стала обласною.
Назва нова — кадри старі.

 

Джерело: gorod.cn.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"