Чиновники розважалися полюванням

У Ніжині громадські активісти разом з екологічними інспекторами упіймали любителів нічного полювання. Ними виявилися чиновник міського водоканалу, хірург та голова лікарської медико-соціальної експертної комісії. Вполювати «нічні мисливці» нікого не встигли, однак під час огляду автомобіля у чиновників знайшли мисливське спорядження, вартість якого, мабуть, перевищує півмільйона гривень.

Здійснюючи рейд мисливськими угіддями поблизу села Перебудова Ніжинського району, група громадських активістів та еко-інспекторів зупинила «Ниву», яка рухалася у нічний час лісовою дорогою.

«Вночі рух транспорту в лісі заборонений, – пояснює один із активістів, котрий представився Володимиром. – Тому ми одразу зрозуміли, що в машині браконьєри».

В автомобілі сиділо троє чоловіків у камуфляжній формі. На запитання екологічного інспектора про мету перебування в такий пізній час у лісі чоловіки хором відповіли: «Дихаємо свіжим повітрям».

«Зрозуміло, що оглянути автомобіль вони нам не дозволили, – продовжує активіст. – Тож ми викликали поліцію».

Правоохоронці довго не барилися і за півгодини службове авто вже було в урочищі. Насамперед поліцейські встановили особи підозрюваних. Любителями нічних прогулянок виявилися добре відомі екологічним інспекторам хірург поліклініки для дорослих Ніжинської центральної міської лікарні імені Миколи Галицького Володимир Мороз, голова Ніжинської міськміжрайонної медико-соціальної експертної комісії Олег Качер та працівник міського водоканалу Іван Градобик.

 Поважні пани і раніше не гребували незаконними методами полювання. Востаннє їх упіймали на тому ж місці працівники державної лісової охорони у ніч на 23 січня. Тоді охоронці лісу задокументували у браконьєрів карабін «BLAZER» R93приблизною вартістю від 4 до 6 тисяч євро, глушитель вартістю від 700 доларів та тепловізор, який у спеціалізованих магазинах продають за ціною від 300 тисяч гривень. «Найбіднішим» у компанії елітних браконьєрів виявився працівник водоканалу Іван Градобик. При собі мав відносно недорогу гладкоствольну рушницю.

Цього разу «нічні мисливці» вийшли на полювання з дещо скромнішим арсеналом. Замість дорогого карабіна на руках у лікарів була простенька СКС калібром 7,62Х39 міліметрів. Щоб як слід розгледіти жертву в темряві, браконьєри взяли з собою якісні тепловізор та оптичний приціл, яких так не вистачає на передових рубежах Східного фронту.

Закінчилася мисливська історія тим, що троє невдах відбулися протоколом про адміністративне правопорушення. Втім, активісти кажуть, що в цій історії зарано ставити крапку, адже, оглядаючи патронташ, вони виявили три бойові набої. А це вже кримінальна справа!

Віталій НАЗАРЕНКО, фото активістів

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"