Чи можливо скасувати дії державного реєстратора не звертаючись до суду ?

Діючим законодавством на сьогодні передбачена фактично єдина форма контролю з боку територіальних органів Міністерства юстиції України за діями державних реєстраторів, які в свою чергу не перебувають в трудових відносинах з головними територіальними управліннями – це розгляд, в межах повноважень, скарг суб’єктів звернень на дії державних реєстраторів та прийняття у встановленому порядку обов’язкових до виконання рішень. Даний механізм є ефективним способом позасудового, безкоштовного захисту порушених прав незаконними діями державного реєстратора (у разі їх вчинення реєстратором).

Тож, зі скаргами на рішення, дії або бездіяльність державних реєстраторів у громадян та представників юридичних осіб є можливість звертатися до Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області або ж до Міністерства юстиції України. В будь-якому разі кожному заявникові спеціалістами управління юстиції надається кваліфікована консультативна допомога з питань реєстрації та за необхідності – допомога у підготовці необхідних звернень.

На даний час у Головному територіальному управлінні юстиції у Чернігівській області діє такий колегіальний орган,як Комісія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації (далі - Комісія).

Комісія є постійно діючим колегіальним консультативно-дорадчим органом при Головному територіальному управлінні юстиції, що в межах повноважень забезпечує розгляд скарг у сферах державної реєстрації прав на нерухомість та державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців. 

Рішення Комісії за результатами розгляду скарги оформляються висновком, який підписується Головою комісії, секретарем та членами комісії, що брали участь у засіданні комісії.

За результатами розгляду скарги суб’єкт розгляду скарги на підставі висновків комісії приймає мотивоване рішення про задоволення скарги або про відмову в її задоволенні з підстав, передбачених Законами, у формі наказу.

У рішенні Міністерства юстиції України чи його територіального органу за результатами розгляду скарги можуть визначатися декілька шляхів задоволення скарги, зазначене рішення надсилається скаржнику протягом трьох робочих днів з дня його прийняття.

У сфері держреєстрації прав на нерухомість рішення про скасування рішення про державну реєстрацію прав, анулювання доступу державного реєстратора до Державного реєстру прав, скасування акредитації суб’єкта державної реєстрації приймаються виключно Міністерством юстиції України.

У сфері держреєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців рішення про скасування реєстраційної дії, рішення про анулювання доступу державного реєстратора до Єдиного державного реєстру, скасування акредитації суб’єкта державної реєстрації, направлення подання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України приймаються виключно Міністерством юстиції України.

Рішення про анулювання доступу до реєстрів приймаються виключно Мін’юстом.

Рішення, стосовно скасування рішення про державну реєстрацію прав, скасування рішення про відмову в державній реєстрації прав та проведення державної реєстрації прав, внесення змін до записів Державного реєстру прав та виправлення помилки, допущеної державним реєстратором виконуються не пізніше наступного робочого дня після прийняття такого рішення шляхом внесення відповідного запису до Державного реєстру прав.  

Для виконання таких рішень повторне подання документів для проведення державної реєстрації прав та сплата адміністративного збору не вимагаються.

Рішення стосовно скасування реєстраційної дії – у разі оскарження реєстраційної дії, проведення державної реєстрації – у разі оскарження відмови у державній реєстрації, виправлення технічної помилки допущеної державним реєстратором виконуються не пізніше наступного робочого дня з дати прийняття такого рішення, шляхом внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру. Для виконання таких рішень повторне подання документів для проведення державної реєстрації та сплата адміністративного збору не вимагаються.

Вищевказані рішення можуть виконуватися суб’єктом розгляду скарги – Міністерством юстиції України, у випадках оскарження рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав (крім випадків, коли таке право набуто на підставі рішення суду, а також коли щодо нерухомого майна наявний судовий спір); оскарження рішень, дій або бездіяльності територіальних органів Міністерства юстиції України, у разі подання скарги на проведені державним реєстратором реєстраційні дії (крім випадків, якщо такі реєстраційні дії проведено на підставі рішення суду), на рішення, дії або бездіяльність територіальних органів Міністерства юстиції України.  

В окремих випадках – територіальним управлінням юстиції: у разі оскарження рішень (крім рішення про державну реєстрацію прав), дії або бездіяльності державного реєстратора, скарги на дії або бездіяльність суб’єктів державної реєстрації прав, у разі подання скарги на рішення (крім рішення, згідно з яким проведено реєстраційну дію), дії або бездіяльності державного реєстратора, скарги на дії або бездіяльність суб’єктів державної реєстрації.

Окремі види рішень виконуються виключно технічним адміністратором Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі - Державний реєстр прав) та Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (далі – Єдиний державний реєстр) - ДП «Національні інформаційні системи»». Так, технічний адміністратор Державного реєстру прав у день надходження рішень, стосовно тимчасового блокування доступу державного реєстратора до Державного реєстру прав, анулювання доступу державного реєстратора до Державного реєстру прав, забезпечує їх негайне виконання. Порядок тимчасового блокування та анулювання доступу до Державного реєстру прав визначається Міністерством юстиції України.

Крім того, технічний адміністратор Єдиного державного реєстру в день надходження рішень щодо тимчасового блокування доступу державного реєстратора до Єдиного державного реєстру, анулювання доступу державного реєстратора до Єдиного державного реєстру забезпечує його негайне виконання. Порядок тимчасового блокування та анулювання доступу до Єдиного державного реєстру визначається Міністерством юстиції України.

Рішення, щодо скасування акредитації суб’єкта державної реєстрації виконується у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Якщо комісія під час розгляду скарги визнає необхідним проведення перевірки зазначених у скарзі обставин правоохоронними органами, суб’єкт розгляду скарги  надсилає відповідні відомості правоохоронним органам для здійснення перевірки таких відомостей та вжиття в межах їх компетенції відповідних заходів реагування щодо припинення порушення законодавства.

Разом з тим, рішення, дії або бездіяльність суб’єкта розгляду скарги можуть бути оскаржені до суду.

 

Заступник начальника управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області В.В. Черниш

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"