Чернігівський політех  підвищив свій статус- ще один національний

     Чернігівський політех підвищив свій статус — з державного він перетворився на національний. Тепер повна назва звучить так: Чернігівський національний технологічний університет. Про це 4 жовтня вийшов указ Президента України Віктора Януковича.

— Стипендія студентам залишиться на тому ж рівні, її розмір визначений державою. Заробітна плата працівників залежить від фінансових можливостей університету, а не його статусу, — говорить Володимир Кальченко, проректор з науково-педагогічної роботи. — Серед плюсів — частота акредитації (акредитація—перевірка на відповідність виконання певного виду робіт — Авт.). Державний навчальний заклад мав її проходити раз на п'ять років. Тепер у нас, як у національного, вона буде раз на десять років. Також, думаю, збільшиться зацікавленість нашим вузом серед абітурієнтів.

Зараз готуємо пакет документів щодо приєднання Чернігівського технікуму транспорту та комп'ютерних технологій (колишній радіомеханічний). Шостого вересня вони висловили бажання долучитися до нашого університету. Ми тільки за.

 

 тижневик «Вісник Ч»

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"