Чернігівські медики обіцяють провести реформу безболісно

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я міської ради Юрій Бойко, під час наради “Про діяльність медичної галузі міста в поточному році”

«За основу ми взяли ціль мінімізувати всі негаразди які можуть бути. Будь-який пацієнт, як ходили, до якогось лікаря, так і мають ходити. Де лікар знаходився, в якому кабінеті, там він має і знаходитись. Раніше лікар підпорядковувався головному лікарю лікарні, а зараз підпорядковуватиметься керівнику центру Первинної медико-санітарної допомоги.» - повідомив Юрій Бойко.

Стосовно побоювань містян, що всім доведеться тіснитись в приміщеннях двох колишніх дитячих поліклінік, Юрій Бойко заперечив, повідомивши що, мова йшла про адміністративно керівний апарат, який буде розміщено в приміщеннях першої і другої дитячих поліклінік, а та мережа, яка на сьогоднішній день діє, від Масанів, Четвертої міської лікарні, філіалу дитячої поліклініки в обласній лікарні, Першої, Третьої поліклінік, та інші, всі вони будуть задіяні в вигляді амбулаторії.

На даний момент економісти й фінансисти управління охорони здоров’я міської ради прораховують з точністю до кабінету, посади, як виглядатимуть лікувальні заклади після впровадження реформи. З більш детальною інформацією Юрій Бойко пообіцяв ознайомити громадськість за декілька тижнів.

Нагадаємо, у Чернігові створено два центри первинної медико-санітарної допомоги. Відповідне рішення прийнято під час чергової сесії міської ради.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"