Чернігівські комунальники придбали іномарку за 750 тисяч гривень з порушеннями

Державні аудитори знайшли порушення при закупівлі чернігівськими комунальниками легкового авто Toyota Camry. Вартість «японця» – 750 тисяч гривень. Закупівлю здійснювало КП «АТП-2528» Чернігівської міської ради. За результатами тендеру, підприємство замовило у ТОВ «Автомобільна компанія «Сівер-Авто» легковий автомобіль за 748,4 тисяч гривень.

Фірма поставить автівку Toyota Camry Comfort. Автомобіль матиме автоматичну коробку передач, круїз-контроль, клімат-контроль з незалежним регулюванням температури зон водій/пасажир, сенсори паркування передні та задні, підігрів передніх сидінь, аудіосистему (радіо, CD/MP3/WMA) з 6 динаміками.

У автосалонах ціни на таке авто стартують від 779 тисяч гривень.

На торгах більшу ціну запропонувало ДП ТОВ «Девелопмент Макс ЛЛС» «Автоінвестстрой-Чернігів» – 770 тисяч гривень. Меншу від переможця суму запропонувало ТОВ «Авто-плаза» – 748,3 тисяч гривень. Але цю пропозицію відхилили через те, що фірма не надала низку документів.

В той же час в «Прозорро» розміщена інформація про моніторинг закупівлі від управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області, яке виявило порушення.

Зокрема, Держаудитслужба повідомила, що пропозиції усіх трьох підприємств не відповідали вимогам тендерної документації.

Аудитори підтвердили правомірність відхилення ТОВ «Авто-плаза», а також зазначили, що запропонований «Девелопмент Макс ЛЛС» «Автоінвестстрой-Чернігів» автомобіль Renault Megane Sedan не відповідає вимогам замовника, а ТОВ «Автомобільна компанія «Сівер-Авто» не надала низку документів: сканкопію шостої сторінки паспорта, лист-згоду на обробку, використання, поширення та доступ до персональних даних. Претензії аудиторів були і до договору про призначення уповноваженого дилера продукції «Toyota», укладеного між ПП «Тойота-Україна» та ТОВ «АК «Сівер-Авто», дія якого завершилася 31 березня 2019 року.

Святослав ЖОЛУДЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"