Чернігівська область: в лісах встановилася надзвичайна пожежна небезпека

У зв’язку зі спекотною погодою, на Чернігівщині в екосистемах склався надзвичайний 4-5 клас пожежної небезпеки. За таких умов надто високий ризик виникнення пожеж. З цим зазначимо, що в області вже зафіксовано 12 пожеж у лісових масивах, 2 - на торфовищах та 167 загорянь сухої рослинності або сміття на відкритій місцевості. Їх причинами послужили розведені багаття, кинуті непогашені сірники або недопалки, а також випалювання рослинних залишків та сміття.

Це пов’язано з тим, що громадяни під час відпочинку або ж відвідування лісів ігнорують вимоги пожежної безпеки та не замислюються до яких наслідків може призвести таке недбальство. Тим часом, навіть невелика іскра спричиняє пожежу й вогонь стрімко набирає силу, охоплює значну територію та безжально знищує природні екосистеми.

З цим, Управління ДСНС у Чернігівській області закликає населення із зрозумінням поставитися до порад рятувальників й дотримуватися правил безпеки. В умовах надзвичайної пожежної небезпеки, не розводити у лісах та лісопаркових зонах вогнища, не кидати непогашені сірники та недопалки. Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями ми зможемо уникнути пожеж і зберегти навколишнє середовище від руйнівної сили вогню.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"