Європейське визнання

Впродовж місяця Аліні Дуженко з Чернігова двічі довелось виступати в Естонії. Вперше це було, коли вона стала другим призером етапу кубка Європи з боротьби сумо. Потім її шлях проліг до США, де проходив престижний міжнародний рейтинговий турнір класу «А» в Лос-Анджелесі. Там наша землячка стала срібним призером. І, нарешті, знову повернулась до Таллінна, де у ваговій категорії до 65 кілограмів стала чемпіонкою Європи. Слід зазначити, що в континентальному чемпіонаті участь взяли 300 спортсменів з 14 країн. Приємно, що Аліна Дуженко внесла свій доробок у скарбничку збірної України, котра в командному заліку стала другою.

 

Розчавив «Акулу»

32-річного іспанського боксера Хорхе Вальєдо у себе вдома вболівальники називають «Акулою», то ж вони сподівались, що їхній улюблениць і в рейтинговому боксерському бою у Київському палаці спорту продемонструє всі свої найкращі якості. Однак він їх розчарував. Чернігівець Дмитро Митрофанов увесь час володів ініціативою, двічі відправляв суперника в нокдаун, а в другому раунді – в нокаут. Це був шостий поєдинок 29-річного Дмитра Митрофанова на професійному рівні у середній ваговій категорії.

 

Скрізь встигли відзначитись

Міжнародний турнір з боксу класу «А» пройшов у Бєлграді (Сербія). Тут він уже проводився 57-й раз. Змагалися визнані світові спортсмени – чоловіки та жінки. У складі збірної України виступали троє спортсменів з Чернігівщини. У ваговій категорії до 81 кілограма Данило Жосан став срібним призером, а Денис Песоцький (до 64 кг) – бронзовим. Також на ринг виходив Андрій Тимошенко, але він не піднявся на подіум.

Чемпіоном повернувся додому Костянтин Башев. Це високе звання він завоював на XX міжнародному турнірі з боксу серед молоді, присвячений пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, у Гомелі. Срібна нагорода – у Ельчіна Байрамова.

На відкритий турнір Сумської області з боксу були запрошені спортсмени з Чернігівської, Київської і Полтавської областей. Наш край представляли вихованці ніжинської КДЮСШ «Легіонер». Найбільш вдало виступив Ігор Заковряжин. Він – чемпіон. Другим призером став Антон Ісаєнко. Сім спортсменів вибороли «бронзу» – Данило Кущ, Іван Вискірко, Ілля Карапиш, Андрій Бобиренко, Ярослав Цюрток і Максим Ярина.

 

Грати треба до кінця

За п’ять турів до завершення чемпіонату України з футболу серед жіночих команд у вищій лізі розгортається цікава боротьба за бронзові медалі, на які зараз претендують чотири команди. Матч у Плисках можна було охрестити центральним у 13 турі. У першому колі саме «Єдність – ШВСМ» мінімально перемогла на полі суперника «Восход» (Херсонська область), і саме звітний поєдинок мав визначити переможця у цьому протистоянні.

Перша половина матчу переможця не виявила. Головна розв’язка очікувала вже у другому таймі. Майже одразу після поновлення гри, на радість місцевій публіці, господарі відкрили рахунок – 1:0 (Лелі Чічінадзе, 49 хв). Гості урівняли становище на 79 хвилині (Олена Лимар) – 1:1. Долю матчу вирішив момент уже в компенсований час: на 93 хвилині Яна Деркач завершила старання гостей – 1:2. Турнірне становище: «Житлобуд – 1» (Харків) – 39 очок, «Житлобуд – 2» (Харків) – 36, «Восход» - 23, «Львів» і «Єдність – ШВСМ» – по 20, «Ладомир» (Володимир-Волинський) – 19, «Ятрань» (Умань) – 13, «Родина» (Костопіль) – 11, «Злагода» (Дніпро) – 7, «Пантери» (Умань) – 3.

 

Медалям раді

Чемпіонат України з футзалу серед команд з вадами зору приніс чимало приємних моментів. Збірна Чернігівської області вдало пройшла увесь турнірний шлях. Шість команд за круговою системою проводили ігри у Сумах. Наші земляки перемогли команди з Херсону – 7:3, Харкова – 12:1, Сум (друга команда) – 3:0 і двічі з однаковим рахунком – 2:2 зіграли з командами Сум(перша команда) і Донецької області. У підсумку збірна Чернігівської області нагороджена срібною медаллю.

 

Плетуться ззаду

Триває чемпіонат України з футболу серед аматорських команд. У 17 турі представники Чернігівщини зіграли так: «Альянс» (Липова Долина) – «Агродім» (Бахмач) – 2:1 (Пікуль, 9 (пен.); Шарай, 83 – Васильєв, 79 (пен.), «Авангард» (Корюківка) – «Авангард» (Бзів) – 0:0. Турнірна таблиця: «Лебедин» (Лебедин) – 44 очки, «Вікторія» (Миколаївка) – 42, «Альянс» – 34, «Авангард» (Бзів) – 28, «Первомайськ» – 25, «Діназ» (Вишгород) – 24, «Факел» (Липовець) і «Рубікон» (Вишневе) – по 22, «Авангард» (Корюківка) – 21, «Агродім» – 15, «Олімпік» (Кропивницький) – 7, «Чайка» (Вишгород) – 1.

 

Вдвічі скоротилось учасників

Розпочався розіграш кубка області з футболу. Відбулися матчі 1/8 фіналу. Зафіксовані такі результати: МФК «Ніжин» – «Ніка» (Чернігів) – 0:2, «Талалаївка» – «Бахмач» – 5:4, «Прогрес» (Остапівка) – «Городня»–- 5:2, «Кристал» (Носівка) – «Кудрівка» (Сосниця) – 2:6, «Штурм» (Дмитрівка) – ФК «Чернігів» – 0:5, «Агротрейдер» (Ічня) – «Фаворит» (Корюківка) – 3:2. В 1/4 фіналу зустрінуться між собою: ФК «Прилуки» – «Ніка», «Агротрейдер» – ФК «Чернігів», «Прогрес» – «Кудрівка», «Талалаївка» – ФК «Новгород-Сіверський».

 

Дворовий футбол

Команда «Газ-Мяс», яка є чемпіоном вищої ліги, та володар кубка – команда «Удар» відкрили новий сезон ігор дворового футболу в Чернігові. На стадіоні «Чернігів – Арена» вони змагались за звання володаря суперкубка – 2018. У ході запеклої боротьби перемогла команда «Удар» – 3:2. Цього року в чемпіонаті змагатимуться більше 50 команд, які розподілені за трьома лігами. Також асоціація дворового футболу Чернігова планує відновити ігри в юніорській лізі, де братимуть участь діти від 7 до 16 років. Втілити цю ідею в життя планують уже влітку.

 

Неймовірний камбек

У 25 турі ПЛУ полтавська «Ворскла» приймала чернігівську «Десну». Початок матчу швидко показав, чого чекати вболівальникам. Вже на другій хвилині Михайло Сергійчук влучно пробив по воротах господарів – 0:1. Другий гол був не за горами. На 14 хвилині на добиванні м’яча першим встиг Дмитро Хльобас – 0:2. Далі воротар Ткаченко потягнув пенальті від Артема Фаворова (29 хв). А вже на 42 хвилині результат став 0:3 (Михайло Сергійчук). Катастрофа. Але у другому таймі стався неймовірний камбек: господарі зрівняли рахунок – 3:3, відзначились Артем Габелок (52 хв), Вячеслав Шарпар (62 хв, пен.), Ніколас Карека (71 хв). Турнірна таблиця: «Десна» – 35 очок, «Ворскла» – 30, «Карпати» – 25, «Олімпік» – 24, «Чорноморець» і «Арсенал» – по 18 очок.

 

Віктор БЕРЕГОВИЙ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"