З прицілом на Токіо

В Лос-Анжелесі (США) був даний старт 34-му за ліком однойменному марафону, на старт якого вийшла єдина представниця з України, майстер спорту міжнародного класу Ольга Скрипак з Чернігова. Наша землячка фінішувала одразу слідом за призовою трійкою, а для подолання дистанції їй знадобилось 2:20:34, що більш ніж на хвилину швидше, ніж її попереднє досягнення, яке Ольга показала у листопаді 2017 року в Бейруті. В коротенькому інтерв’ю після забігу вона сказала, що мріє про Олімпійські ігри – 2020 в Токіо і готується виконати норматив, щоб туди потрапити.

 

Оце сила!

Спортсмен з Борзнянщини Сергій Пирковський став тричі чемпіоном Європи із гирьового спорту серед ветеранів. Наш іменитий силач змагався у віковій категорії 60-64 роки у вазі до 90 кілограмів. Учасники мірялись силою в Афінах (Греція).

 

З честю вийшли

Чернігівський чоловічий волейбольний клуб «Буревісник – ШВСМ» зумів зберегти прописку в національній волейбольній суперлізі двічі перемігши у матчах команду «Новатор» (Хмельницький). Матчі між суперниками відбулися у рамках боротьби за 5-8 місця у турнірній таблиці. Протистояння між командами мали складатися із трьох матчів та проходити до двох перемог однієї з команд-суперниць. На виїзді студенти перемогли господарів – 3:1 (22:25, 25:20, 25:15, 25:18), а вдома – 3:1 (20:25, 25:20, 25:18, 25:22). На чернігівських волейболістів очікували ігри за 5-6 місця проти лубенського «Фаворита», який також у двох матчах переміг «СумДУ» (Суми), але за домовленістю її учасників та враховуючи фінансові питання їх вирішено не проводити. Підсумкові результати визначені за остаточними показниками у регулярному чемпіонаті, тобто п’яте місце – у «Фаворита», шосте – у «Буревісника – ШВСМ».

 

Олімпійська література

Кожного року відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області організовує вручення олімпійської літератури обласним, міським, районним бібліотекам та проводить роботу по випуску літератури місцевого значення. Також книги на олімпійську тематику вручаються школам, коледжам та університетам, особливо тим, де є факультети фізичного виховання. Нещодавно комплект літератури було вручено для шкільної бібліотеки Чернігівської ЗОШ №25. Перший заступник голови відділення НОК України в Чернігівській області Ніна Лемеш передала періодику директору школи Наталії Кириленко.

 

Вдалий початок

До весняної частини чемпіонату України з футболу серед жіночих команд у вищій лізі команда «Єдність – ШВСМ» (Плиски) підійшла у хорошій спортивній формі. До колективу прийшли нові гравці – Анастасія Вороніна та Юля Семенюк з команди «Ятрань» (Умань), Аліса Герасимчук з «Житлобуд – 1» (Харків), Каріна Говорунова з «Бобруйчанки» (Бобруйськ), Тетяна Козаренко і Натія Панцулая з турецьких клубів та Валентина Орлова, яка грала у німецькому чемпіонаті. Наші землячки взяли участь у відкритому чемпіонаті Могильовської області, де стали переможницями, обігравши команди «Бобруйчанка» (Бобруйськ) – 4:1, «Надія» (Могильов) – 3:0 і зіграли внічию з «Неман» (Гродно) – 1:1.

А в рамках 12 туру чемпіонату України команда «Єдність – ШВСМ» (Плиски) на виїзді грала проти команди «Злагода» (Дніпро). Оновлений омолоджений склад дніпрянок не зумів протидіяти більш досвідченим гостям і зазнав розгромної поразки – 0:8 (Вегерич, 10, 77; Семенюк, 24; Давиденко, 28; Бочковська, 50; Скидан, 76, 82, 86). Перемога вивела полісянок на третю сходинку в турнірній таблиці.

Колишні гравці чернігівської «Легенди» Анастасія Клімова і Мар’яна Іванишин поповнили склад ФК «Іслоч – РГУОР» (Мінський район) і виступатимуть у чемпіонаті Білорусії. Під час зимово-весняної перерви команда «Львів» залучила у свої ряди Ольгу Зезюкіну, яка грала у чернігівських клубах «Легенда» та «Спартак».

 

Турнір визначив переможця

Як завжди, жвавий інтерес серед вболівальників та учасників-команд викликав 24-й міжнародний турнір з міні-футболу серед ветеранів пам’яті Вадима Третьякова. Після багаторічної перерви переможцем стала команда «Десна» (Чернігів). На другому місці команда «Ветеран» (Сираї), третьому – «Гомель» (Гомель), четвертому – «Ветеран» (Ніжин), п’ятому – «Темп» (Борзна). Пам’ятні подарунки від обласної федерації футболу отримали представники команд-учасниць: Ігор Фролов (Гомель), Володимир Лозицький (Борзна), Ігор Кресан (Ніжин), Микола Горбач (Сираї), Олександр Селіванов (Чернігів), а також найстаріший за віком гравець Георгій Давидов (Ніжин). Кращими гравцями турніру у номінаціях стали: воротар Євген Горовий (Чернігів), захисник Павло Ревуцький (Гомель), нападник Сергій Чичкан (Борзна), бомбардир Валентин Круковець (Сираї) і кращий гравець турніру Валерій Жогалко (Ніжин).

 

Хто з ким грає?

20 квітня розпочинається розіграш кубка області з футболу. В 1/8 фіналу зустрічаються команди: «Прогрес» (Остапівка, Варвинський район) – «Городня», «Талалаївка» – «Бахмач», «Штурм» (Дмитрівка, Прилуцький район) – ФК «Чернігів», «Кристал» (Носівка) – «Кудрівка» (Сосниця), МФК «Ніжин» – «Ніка» (Чернігів), «Агротрейдер» (Ічня) – «Фаворит» (Корюківка).

 

Поступ вперед

У 24 турі чемпіонату України з футболу чернігівська «Десна» вдома приймала львівські «Карпати». Рахунок у матчі був відкритий уже на 8 хвилині. Артем Фаворов звільнився від опіки Буська і прострілив на Єгора Картушова, який прицільним ударом з льоту відправив м’яч у ближній кут – 1:0. На 19 хвилині Мар’ян Швед дальнім ударом відновив рівновагу. Все вирішив епізод на 72 хвилині. Львів’янин Сандохадзе, на думку арбітра Катерини Монзуль, порушив правила на хавбеку «Десни» Андрію Богданову в своєму штрафному майданчику. Капітан команди Денис Фаворов чітко реалізував пенальті – 2:1. Таким чином, «Десна» набрала 34 очки і очолює нижню шістку турнірної таблиці УПЛ.

Півзахисник Лука Коберідзе, який в 2016 році перейшов у «Десну», і виступав до недавнього часу, підписав контракт з харківським клубом «Металіст 1925», що грає у першій лізі. Гратиме він у новій команді під номером 13. А інший чернігівський футболіст Денис Бовтрук поповнив ряди команди «Діназ» (Вишгород). Цей колектив виступає в чемпіонаті України серед аматорських команд (група 2), де, до речі, грають два представники Чернігівщини – «Авангард» (Корюківка) і «Агродім» (Бахмач).

Віктор БЕРЕГОВИЙ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"