Чернігівщина — перспективний для інвесторів регіон


Обласна рада стала майданчиком для переговорів представників Міжнародного трейд-клубу в Україні та провідних виробників Чернігівщини.

У зустрічі за участю представників закордонних та вітчизняних ділових кіл Чернігівщини взяли участь і керівники області, очільники ОТГ. Представники цієї впливової громадської організації вже увосьме відвідують наш регіон. Ці візити мають на меті активізувати діалог закордонних партнерів із сектором бізнесу в нашій області, інформувати представників дипломатичних представництв про інноваційний потенціал, сприяти розвитку співпраці із підприємствами Сіверського краю, збільшенню товарообігу, створенню спільних підприємств та загалом привабити на Чернігівщину нових інвесторів.

Голова обласної ради Ігор Вдовенко, вітаючи почесних гостей та всіх учасників зібрання, відзначив, що зустріч у такому колі є дієвою платформою для відкритого діалогу між владою та бізнесом, майданчиком для встановлення контактів між інвесторами та підприємствами, що шукають фондів для впровадження інноваційних ідей та розширення виробництва, а також відкриває перед бізнесом можливості для пошуку нових перспективних торговельних партнерів.

Чернігівщина має потужний інвестиційний, туристичний та промисловий потенціал. Сьогодні серед зовнішньоторгівельних партнерів нашої області 131 країна світу, 38 держав вкладають інвестиції у розвиток регіону. Придесення впевнено демонструє постійне зростання обсягу експорту, зокрема суттєво збільшується товарообіг із країнами ЄС.

— Все це переконливо свідчить про те, що хоч Чернігівщина і прикордонна область – це стабільний, конкурентоспроможний та цікавий для інвесторів регіон, де успішно впроваджуються реформи й здійснюються послідовні кроки в напрямку соціально-економічного розвитку, - підкреслив Ігор Вдовенко.

Голова обласної ради висловив переконання, що формат проведення заходу сприятиме налагодженню конструктивної співпраці, дозволить налагодити партнерські та дружні контакти, започаткувати нові ділові зв'язки.

— І я запевняю, що обласна рада, серед 64 депутатів якої чимало успішних бізнесменів, які також активно співпрацюють із закордонними партнерами і не за чутками знають, як важливо створювати сприятливі умови для розвитку підприємництва, у межах своїх повноважень буде сприяти тому, щоб інвестори відчували себе у нас комфортно і спокійно, а бізнес успішно розвивався, - зазначив Ігор Вдовенко.

На потужному інвестиційному та виробничому потенціалі Чернігівщини у своєму виступі наголосив і голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко.

До учасників зібрання звернулася і голова делегації Міжнародного трейд-клубу в Україні, перший секретар посольства Словаччини в Україні, економічний радник Соня Крайчева. Вона окреслила основні напрями та пріоритети діяльності цієї громадської організації.

Присутні на заході переглянули презентацію економічного потенціалу Чернігівської області, яку представила директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації Олександра Хомик.

Про перспективні напрями налагодження діалогу та можливості виходу України на ринки Африки зазначив президент Африканського союзу Іса Садіо Діадло.

Можливості майбутнього індустріального парку «Менський» представив учасникам зібранні Менський міський голова Геннадій Примаков.

Значне зацікавлення серед присутніх на форумі викликала презентація проєкту «Глибока переробка картоплі», який реалізує приватне багатопрофільне підприємство «Вимал».

Після офіційної зустрічі члени делегації поспілкувалися місцевими з бізнесменами у форматі B2B, відвідали підприємства та ознайомилися із історично-культурними пам’ятками Чернігівщини, а також виробничими потужностями підприємств області.

Довідково:

Міжнародний трейд-клуб в Україні - це громадська організація, що об’єднує керівників та співробітників торгово-економічних відділів майже 60 посольств іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в Україні. Клуб зареєстрований у 1994 році Міністерством юстиції України як добровільна громадська організація.

Основною метою діяльності Міжнародного трейд-клубу є ознайомлення іноземних дипломатів з економічним потенціалом України та її регіонів, роботою підприємств України, сприяння встановленню ділових контактів між українськими та іноземними компаніями.

Співробітники іноземних посольств регулярно відвідують області України, де зустрічаються з керівництвом регіонів, знайомляться з інвестиційними проектами, діяльністю промислових та сільськогосподарських підприємств, проводять переговори з представниками ділових кіл.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"