Чернігівщина: Обговорено перспективи відродження торф’яної галузі області

У середині квітня у Департаменті житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації відбулась нарада, на якій розглянули перспективи виробничої діяльності ДП «Чернігівторф». До діалогу були запрошені керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівництво Державного концерну «Укрторф» та ДП «Чернігівторф», представники Фонду державного майна у Чернігівській області.

Обговорені питання стосувались виробництва торфу, реалізації готової продукції, заборгованості по зарплаті, участі у тендерних закупівлях, перспектив розвитку галузі, необхідності активізації співпраці з комерційними структурами.

Як було повідомлено, торф’яні ресурси Чернігівської області складаються з 195 родовищ із запасами 251,8 млн. т, що складає 12% від загальних по Україні.

На два підприємства «Ірванцівський торфозавод» (Семенівський район) та «Смолинський торфозавод» (Чернігівський район) знаходяться в скрутному становищі. Це обумовлено наявністю заборгованості перед кредиторами, відсутністю достатнього об’єму ринку збуту продукції, високою собівартістю виробництва та слабкою конкурентоспроможністю торфобрикету у порівнянні з іншими видами твердого палива.

Загальна кредиторська заборгованість ДП «Чернігівторф» складає близько 15 млн грн., заборгованість по заплаті у філіях становить близько 600 тис грн.

Вихід із складної ситуації учасники наради вбачають у необхідності продовження мораторію на банкрутство ДП «Чернігівторф» та укладанні мирової угоди з кредиторами з відстрочкою виплати боргів на п’ять років.

 

                        Джерело: Чернігівська ОДА

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"