Чернігівщина - лідер за виробництвом зерна на одного жителя


 

Завершуються польові роботи і країна готується відзначити професійне свято аграріїв – День працівників сільського господарства.

За підсумками попереднього року Чернігівщина друга в Україні за виробництвом жита та кукурудзи, третя – вівса, п’ята – картоплі. Такі позиції область тримає другий рік поспіль. За виробництвом зерна на 1 особу вона є лідером країни. Чернігівщина входить до п’ятірки найбільших виробників молока. За обсягом продукції сільського господарства вона дев’ята серед регіонів.

На початок листопада аграрії області зустрічають свято такими здобутками: всіма категоріями господарств зібрано 4 млн.т зерна, реалізовано на забій 43 тис.т живої маси худоби та птиці, надоєно 447 тис.т молока, вироблено 270 млн.шт яєць.

Кращий, ніж торік, в області отримано урожай пшениці озимої, кукурудзи, ячменю ярого, проса, соняшнику, буряку цукрового (фабричного) та овочів відкритого ґрунту.

У вересні в сільському господарстві було зайнято понад 24 тис. штатних працівників, або кожен сьомий працюючий області. Середньомісячна заробітна плата їх становила 10182 грн, що на 20% більше, ніж рік тому та в середньому в області. Станом на 1 листопада цього року в сільському, лісовому та рибному господарстві зареєстровано 2013 юридичних осіб.

Щиро вітаємо всіх аграріїв із професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я та вагомих здобутків!

За даними Головного управління статистики області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"