"Чернігівобленерго" відновлює пошкоджені об’єкти


 

Міністерство енергетики України у понеділок передало АТ “Чернігівобленерго” сім тонн енергетичного обладнання для відновлення електропостачання в області. На відновлення електромереж у 2022 році витратили понад 57 мільйонів гривень.

 

Допомогу надали чотири країни: Італія, Литва, Азербайджан та Швеція. Про це йдеться на сайті Міненерго. За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, у пакет допомоги входять: генератори, силові трансформатори та матеріали, необхідні для проведення відновлювальних робіт.
Як зазначив міністр енергетики, Україна вже четвертий місяць поспіль зазнає ударів ворога по енергетичній інфраструктурі. Надзвичайно сильно страждають прикордонні з Росією області, зокрема і Чернігівщина. Тож треба зробити все, аби попри обстріли, енергетики максимально швидко могли проводити ремонтні роботи та відновлювати енергопостачання.
Як повідомив технічний директор "Чернігівобленерго" Сергій Фелик, упродовж лютого-квітня 2022 року окупанти пошкодили понад 900 об'єктів розподільчих мереж області, деякі з них після цього періоду не підлягають відновленню, включно з трансформаторами різної потужності. За його словами, відновити зруйновані та пошкоджені об'єкти у мережах "Чернігівобленерго" без підтримки з боку держави та міжнародних партнерів нереально.
На відновлення електромереж Чернігівської області у 2022 році витратили понад 57 мільйонів гривень. Щодо зруйнованих і пошкоджених росіянами об’єктів електропостачання, то після обстеження на Чернігівщині їх нарахували близько тисячі.
На підсумковій річній нараді у "Чернігівобленерго" дійшли висновку, що для приведення пошкоджених об’єктів у відповідність на 2023 рік необхідні не менш ніж 765 мільйонів гривень.
Як поінформував технічний директор АТ "Чернігівобленерго" Сергій Фелик, є завдання – знайти внутрішні резерви і можливості, щоб і надалі відновлювати пошкоджені мережі й забезпечити своїх споживачів якісним і безперебійним електропостачанням. Є деякі запаси матеріалів, які дісталися товариству як гуманітарна допомога від міжнародних партнерів, їх мають використати по максимуму, щоб пережити цей складний період.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"