Чернігів та Ніжин - у «червоній» зоні


 

Міста Чернігів та Ніжин з понеділка, 19 жовтня, потрапляють до «червоної» карантинної зони. Таке рішення було прийняте на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

До «помаранчевої» зони потрапили: міста Новгород-Сіверський та Прилуки, Бахмацький, Бобровицький, Борзнянський, Варвинський, Городнянський, Ічнянський, Козелецький, Коропський, Корюківський, Куликівський, Менський, Ніжинський, Новгород-Сіверський, Носівський, Прилуцький, Ріпкинський, Семенівський, Сновський, Сосницький, Срібнянський, Талалаївський та Чернігівський райони.

У Чернігові не зупинятимуть громадський транспорт та не закриватимуть дитячі садки. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Ломако. За його словами, обмеження Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо червоної карантинної зони носять рекомендаційний характер.

«Ми відчуваємо ситуацію по місту. Вона контрольована. По моїм відчуттям, ми - обласний центр, і нам приписують статистику людей, які роблять тести в місті, але не прописані в ньому», - зазначив Олександр Ломако.

Також Ломако він повідомив, що 16 жовтня міська влада звірятиме статистику захворюваності на коронавірус з даними Обласного лабораторного центру.

З 19 жовтня громадський транспорт не зупинятимуть, дошкільні заклади працюватимуть. Роботу закладів громадського харчування обмежать у вечірній час. Також, за словами заступника міського голови, обмежать роботу розважальних зон у ТРЦ. Самі ж торгово-розважальні центри не закриватимуть. Парки та сквери працюватимуть.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"