Чернігів – краще місто для подорожей

За версією американської телекомпанії CNN, Чернігів визнано одним з найкращих міст для подорожей Україною.

Американська телекомпанія CNN кожного року складає рейтинг кращих туристичних міст різних країн світу. Цьогоріч до рейтингу 11 кращих туристичних місць України увійшов і Чернігів – на восьмому місці. Очолює цей рейтинг так звана культурна столиця України –Львів. За ним йдуть Чернівці, Софіївський парк в Умані, Київ, Мукачево, Переяслав-Хмельницький, Харків, Чернігів, Одеса, Ужгород та Кам’янець-Подільський.

«Україна – одна з найбільших країн в Європі, яка приваблює туристів своїми пам’ятками. І саме відсутність масового туризму надає нашій країні особливої чарівності і автентичності, яких часто не вистачає в інших країнах. Чернігів – одне з найдавніших міст України, процвітаючий центр Київської Русі – першої східнослов’янської держави. Тут унікальні зразки середньовічної слов’янської церковної архітектури і одна з найстаріших церков в Україні – Преображенський собор, який був завершений в 11 столітті і містить приголомшливі фрески і старовинні інтер’єри», – пише CNN.

Отже, очолює рейтинг так звана культурна столиця України – Львів. За ним йдуть Чернівці, Софіївський парк в Умані, Київ, Мукачево, Переяслав-Хмельницький, Харків, Чернігів Одеса, Ужгород та Кам’янець-Подільський.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"