Час перезавантажити державу

Якщо українська влада не стане на шлях реалізації довготривалої стратегії розвитку країни – вона приречена на перманентну кризу. І Аграрна партія як широка платформ суспільного єднання бачить завданням повне перезавантаження держави та її інституцій. Про це заявили учасники XIII (чергового) з’їзду Аграрної партії, що відбувся 17 грудня в Києві. Під час з’їзду обговорили шляхи порятунку держави від нинішньої масштабної кризи.

Підсумком дискусії стало ухвалення резолюції з’їзду, в якій зазначено, що Українська державність вкотре постала перед загрозою знищення через свавілля чиновницького класу, олігархів та їхніх лобістів, що годуються з корупційних схем.

    «Грабіжницькі тарифи, стрімке зростання цін, тотальна корупція в органах державної влади, нищівний податковий прес, рейдерство – сумна реальність, яка позбавляє українців найменшого шансу на повноцінне життя. Між громадянином і державою утворилась прірва. На цьому тлі влада продукує псевдореформи, які лише погіршують ситуацію в судовій системі, медицині, освіті, науці, пенсійному забезпеченні. Втрачаючи підтримку і довіру людей, керівництво держави робить ставку на утримання влади за рахунок централізації ресурсів та монополізації інформаційного простору», - йдеться в резолюції.

Брак реальних змін є наслідком відсутності стратегії розбудови Української держави, яку правлячі еліти так і не виробили за 26 років Незалежності. Щоб розвиватися, Українська держава має бути перезавантажена. Її основою мають стати сильні інституції, що гарантують стабільний розвиток, незалежно від персоналій, що їх очолюють.

У резолюції – низка вимог, які повинні лягти в основу стратегії виходу з кризи. Зокрема, політична сила вимагає відновити демократичні принципи роботи влади та свободу слова, реформувати виборчу систему, створити антикорупційний суд і знищити корупцію. В Україні слід забезпечити гідний рівень життя кожній людині, гарантувати захист права власності, провести комплексну земельну реформу і створити умови для ефективного самоврядування громад.

 «Ми змінюємо філософію політики на користь служіння Людині. Мусимо повністю змінити і тип державності. Сьогодні наша держава є акціонерним товариством, яким на свій розсуд керують кілька кланів. Поставити Людину в центр державної політики – ось головний рецепт створення цивілізованої і сильної Української держави», - вважає лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

Україна здатна увійти в коло розвинутих держав і забезпечити гідне майбутнє багатьом поколінням своїх громадян, якщо до влади прийдуть професіонали-технократи, здатні реалізувати стратегію дій в інтересах держави і народу.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"