Бюджет Ніжина латають за рахунок продажу землі


8 серпня на засіданні Ніжинської міської ради приймали рішення щодо продажу землі несільськогосподарського призначення.

Найбільшу дискусію серед депутатів викликали рішення:

1. Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою м. Ніжин, вул. Носівський шлях, 54 Ж власнику об’єктів нерухомого майна, розміщеного на цій ділянці (06.07.2018)
  
2. Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою м. Ніжин, вул. Носівський шлях, 54-ж/1 власнику об’єктів нерухомого майна, розміщеного на цій ділянці (06.07.2018)
 
3. Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою м. Ніжин, вул. Носівський шлях, 54/«З» власнику об’єктів нерухомого майна, розміщеного на цій ділянці (06.07.2018)
  
Було сказано, що бюджет міста може врятувати лише продаж земельних ділянок, а підприємці-покупці будуть розвивати промисловість міста, з’являться нові робочі місця…

Але ж коли продають землю гарантій того що підприємець буде інвестувати гроші в куплену ділянку немає.

Депутат Анатолій Сліпак зазначив, що таке вже відбувалося – землю продали підприємцю по заниженій ціні, а її розділили і перепродали по новій ціні за нормальною вартістю і заробили на цьому чималі кошти.

13 серпня на продовженні 41-ї сесії також повертались до питання продажу землі, а саме що відсоток авансового внеску для деяких покупців становить 10 %, а для інших 19 %. Як сказав один із депутатів: «Для друзів все, а для ворогів закон».

Також 9 липня затвердили рішення про нову грошову оцінку землі, яка вступить в дію з 1 січня 2019 року. На сьогоднішній день її вартість становить 102,06 грн./кв.м., а в наступному році становитиме 216,47 грн./кв.м. 

Тобто, ціна землі в наступному році зросте вдвічі. Як повідомляє Об’єднання "Самопоміч" на сторінці Facebook, в 2018 році земельні ділянки будуть продані за суму біля 1,1 млн грн, менше ніж 400 тис. грн за гектар. Втрати бюджету – не менше 1 млн. грн.

Джерело: mynizhyn.com

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"