Будівництво Кобижчанської амбулаторії на фінішній прямій.

Автомобілем вже забезпечили


 

До нового року, як планувалося, не встигли – це про новобудову сучасної  Кобижчанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

 

Але будівельні роботи поступово наближаються до завершення. Як відомо, будівництво проводиться за рахунок коштів державного бюджету в рамках програми «Сільська медицина» на умовах співфінансування: 10% сплачує Бобровицька громада, решту 90% – держава. Та доки триває внутрішнє оздоблення приміщення, одне з найбільших сіл України, врешті-решт отримало новий сучасний медичний автомобіль. 

«Автомобіль придбали завдяки державній Програмі розвитку сільської медицини. Для Кобижчі це дуже важлива подія, бо ми не мали його взагалі. Точніше він був, але у стані постійного ремонту. Потім і водій пішов, адже неможливо було працювати на такому транспортному засобі, - говорить староста Дмитро Лесенко. – На новенького «Renault Duster» одразу знайшовся водій. Тепер медичну допомогу надаватимуть, без сумніву, набагато швидше».

Завідувачка Кобижчанською амбулаторією Ольга Спутай – єдиний сімейний лікар на чотири села: Кобижча, Горбачі (відстань від Кобижчі 13 кілометрів! – Авт.), Осокорівка і Наумівка. Їй доводиться обслуговувати майже втричі більше пацієнтів за встановлену норму. Але з новим автомобілем це робити дещо легше.

Новоспеченому водію Анатолію Чаусу не звикати до постійних роз’їздів. Його водійський стаж 48 років!

«Авто, яке отримали – високопрохідне та комфортабельне, - оцінює Анатолій Іванович. - Тому ним легко дістатися навіть по бездоріжжю і в дощову погоду. До пацієнтів їздимо кожен день, крім неділі. Зазвичай, Ольга Андріївна зранку приймає в амбулаторії, а після і до темна – їдемо на виклики до хворих. Коли кудись треба виїхати терміново, вона мені телефонує. Хочемо ще поставити газову установку, щоб менше коштів витрачати на заправку». 

 

Сніжана БОЖОК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"