Боксер з Чернігова Дмитро Митрофанов здобув «срібло» Кубка президента Казахстану

З двома нагородами повернулася національна збірна з боксу з Алмати, де пройшов один з найпрестижніших міжнародних турнірів класу, А - IV Кубок президента Казахстану-2014. Срібним медалістом змагань, у яких брали участь спортсмени з 14 країн, стали чернігівець Дмитро Митрофанов (категорія до 75 кг). Олександр Ганзуля з Бердянська (до 81 кг) виграв «бронзу».

Бронзовий призер чемпіонату Європи-2011, переможець Всесвітньої універсіади-2013 Дмитро Митрофанов у фінальному протистоянні поступився з рахунком 0:3 господарю рингу Жанибеку Алимханулы. 22-річний Олександр Ганзуля у півфінальному бою проти казаха Даурена Елеусинова програв розділеним рішенням суддів з рахунком 1:2.

- Кубок президента Казахстану на дуже високому рахунку в світі боксу, - зазначив старший тренер національної збірної Роман Семенишин. - Його по праву називають міні-чемпіонатом світу, адже участь в турнірі традиційно беруть провідні боксерські держави. У цьому році на змаганнях основними складами виступали команди Куби, Росії і Казахстану.

Переможцями міжнародного юнацького турніру на призи братів Кличків, який завершився в Бердичеві, стали українці. Нашим спортсменам дісталися золоті нагороди у дев'яти вагових категоріях.

Кращим боксером турніру визнано триразовий переможець юніорських континентальних першостей, срібний призер молодіжного чемпіонату світу-2014 Віктор Петров. 17-річний боксер з Микулинців Тернопільській області (тренер - батько спортсмена Віктор Петров) отримав спеціальний приз з рук Володимира Кличка.

- Той бокс, який я сьогодні побачив, показав високий клас юних боксерів, - зазначив Володимир Кличко. - Адже Не дарма міжнародна організація AIBA привласнила турніру клас А. На цих змаганнях хлопці боролися і за ліцензії на II юнацькі Олімпійські ігри. Впевнений, що наші боксери, які будуть виступати в серпні в китайському Нанкіні, привезуть звідти не одну нагороду.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"