Бобровиця: ліквідовано пожежу житлового будинку, що зайнявся через несправність електромережі

5 листопада Бобровицькі рятувальники ліквідували пожежу житлового будинку в районному центрі по вулиці Горького. 

 Оперативно за 8 хвилини на місце пригоди прибуло два відділення 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини. В цей час вогонь вже вирував у одній з кімнат помешкання. Гасіння пожежі тривало майже півгодини, в ході чого врятовано будинок та матеріальних цінностей на суму понад 20 тис. грн. Вогнем частково знищено майно, пошкоджено стіни та перекриття будинку.

В ході встановлення причин пожежі з'ясувалося, що того дня старша донька господарів займалась справами на подвір'ї, а двоє малолітніх дітей перебували у помешканні. Коли дівчина зайшла до оселі, то побачила вогонь у одній з кімнат. Вона швидко вивела брата і сестричку з будинку та самотужки намагалась загасити полум'я до прибуття рятувальників.

Ймовірною причиною пожежі стало коротке замикання електропроводки, до якої був увімкнений радіоприймач. Проте, цьому можна було б запобігти, якби господарі в електролічильнику замість саморобних, так званих "жучків", використовували запобіжники заводського виготовлення. Саме "жучки" і не спрацювали під час короткого замикання електропроводки, в результаті чого і виникла пожежа. На щастя, ніхто не постраждав.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"