Бобровицький комунгосп вдвічі збільшив споживання електроенергії на водогоні

Якщо в червні заплатили 19 тисяч гривень, то в липні – біля 40тисяч. Це свідчить про те, що в спекотному місяці подвоїлись витрати води населенням міста.

Директор комунгоспу Юрій Зазимко сказав, що їхні контролери обходять будинки й квартири з проханням, щоб люди ощадливо споживали воду, інакше доведеться комунгоспу встановлювати графік її подачі.

Господарі, в яких на водопроводі стоїть лічильник (таких біля 60 відсотків), не погоджуються з доводами комунальників, мовляв, вони справно платять за воду, і то їхня справа, скільки її споживати. Але, на думку директора, то не зовсім так. Нинішній тариф оплати за воду затверджувався ще в 2011 році  (5 гривень 87 копійок за метр кубічний), коли ціна за кіловат електроенергії була на 30 копійок менша, ніж зараз. Тобто, комунгосп бере на себе додаткову оплату за електроенергію.

Згідно з урядовими постановами, Бобровицька міська рада розглянула пропозиції комунальної служби про збільшення оплати за воду до 8 гривень 43 копійок за кубометр з жовтня цього року. Поки що споживачі платять за старими тарифами, отже повинні враховувати прохання комунальників про бережливе ставлення до води з водогону.

У Бобровиці є й з два десятки боржників: 4 споживачі винні комунгоспу по 2 тисячі гривень, один «догнав» борг до 4 тисяч, у решти – менші суми. А вода піднімається з надр і подається по водопроводу в оселі кожного дня, і за електроенергію треба платити вчасно. Не розуміння цього окремими, може призвести до перебоїв з постачанням води для переважної більшості населення райцентру.      

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"