Бобровицька райлікарня в епіцентрі уваги


 

Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко ініціювала службову перевірку Бобровицької лікарні, а поліція відкрила провадження через смерть 74-річної пацієнтки, яку виписали із закладу із запаленням.

 

За фактом оприлюднення у ЗМІ інформації про смерть жінки, якій надавали медичну допомогу в КНП "Бобровицька центральна районна лікарня" голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко доручила провести невідкладну перевірку закладу. 18 листопада в ефірі каналу NEWSone був оприлюднений сюжет про 74-річну пацієнтку, яку виписали з пневмонією з лікарні. Також в цьому відео йдеться про те, що жінка померла. 19 листопада Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації розпочало службову перевірку випадку надання медичної допомоги хворій К. в КНП «Бобровицька центральна районна лікарня» Бобровицького району. Створена спеціальна комісія, яка з’ясує обставини надання медичної допомоги пацієнтці у медичному закладі та за результатами якої будуть прийняті відповідні рішення. Керівник Управління охорони здоров'я Петро Гармаш одразу відбув у відрядження до Бобровицького району. Також голова Чернігівської ОДА звернулася до ГУ Національної поліції в Чернігівській області щодо перевірки даного факту та інформації, викладеної у сюжеті телеканалу. Такі кричущі випадки не повинні траплятися будь-де. Людина та її життя - найвища  цінність. І це не просто декларація державних органів. Це має бути позицією кожної людини, кожного громадянина.

Як повідомляє Суспільне: Чернігів, поліція вже відкрила провадження через смерть пацієнтки Бобровицької лікарні, яку виписали з запаленням.
Неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником. За такою статтею поліція розслідує кримінальне провадження за фактом смерті в Бобровиці 74-річної жінки. Її 4 листопада госпіталізували до місцевої райлікарні з підозрою на коронавірус. За тиждень виписали, коли жінка хворіла на пневмонію. За день, після повторної госпіталізації вона померла. Максимальна санкція цієї статті передбачає покарання і вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Провадження відкрили після звернення Чернігівської облдержадміністрації до поліції. Голова ОДА Анна Коваленко ініціювала службову перевірку Бобровицької райлікарні після виходу цього сюжету на телеканалі NewsOne.

Померлу звали Катерина Іванівна. Родичів у Бобровиці вона не мала. Після того, як її виписали, не могла дістатися додому самотужки. Катерину Іванівну лихоманило, розповіла Марія, одна із двох жительок Бобровиці, які опікувалися жінкою. Вдома стан жінки погіршився. 11 листопада до неї приїхала швидка, її знову госпіталізували. 12 листопада жінка померла. Сьогодні, 19 листопада, в Бобровицькій райлікарні побував начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш

«Ми виявили недоліки у веденні медичної документації. Є факт недооцінки важкості стану пацієнта, тому по даному випадку і буде проводитись розслідування саме клініко-експертної комісії», – звітував Петро Гармаш.

"Пацієнтку виписали, бо сама просилася додому. - розповів головний лікар Костянтин П’ятковський. - Мені доповідали, що хвора не тяжка. Згідно з наказом, ми повинні класти середньої тяжкості і тяжких хворих. Хвора постійно просилася додому, постійно брала пальто і йшла на вихід. Дівчата декілька разів зупиняли, заводили назад у лікарню. Якщо проситься додому хвора, то ми не можемо її утримувати», – розповів Костянтин П’ятковський.

На питання Суспільного, чи можна виписувати людину за її бажанням, якщо показники здоров’я цього не дозволяють і можливо вона не здатна в цьому стані приймати такі рішення Петро Гармаш відповів так: «Треба спілкуватися, як з пацієнтом, так і з родичами. Я думаю, якби лікарі, скажімо так, спілкувалися активно з родичами, такого факту не було б».

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"