Блискавка влучила у новий світлофор 

На минулому тижні у багатьох регіонах нашої області вирувала негода, наслідки якої подекуди були вельми неприємними. Так, у Ніжині на розі вулиць Набережної та Московської у нещодавно встановлений світлофор влучила блискавка, яка вивела його з ладу. Містом одразу поповзли чутки, мовляв, знову міська влада придбала за бюджетні кошти якийсь непотріб. Кореспондент «Чернігівщини» звернулася до заступника міського голови з питань будівництва та житлово-комунального господарства Олександра Мороза, аби розібратися з ситуацією…

«У новий світлофор і справді влучила блискавка, але він на той час перебував в тестовому режимі і грошей за нього ще ніхто не платив, – пояснив пан Мороз. – Нині продавець електронного регулювальника проводить гарантійний ремонт. Додаткової оплати за ремонт світлофора ніхто не вноситиме. Прикро, що дехто, не володіючи достовірною інформацією, розносить чутки про те, що влада розкидається бюджетними грішми. Але ж від витівок погоди ніхто не застрахований».

Посадовець пообіцяв, що вже наприкінці першого тижня червня пристрій працюватиме у потрібному режимі.

В той же період внаслідок складних погодних умов, через розряд блискавки на території Чернігівської області сталося три пожежі. У селі Мовчанів Бахмацького району внаслідок пожежі, яка виникла через удар блискавки, знищено покрівлю та стіни будинку. В Сосницькому районі несподівано загорілася господарська будівля. Як з’ясувалося, займання виникло через розряд блискавки, що влучила у дах споруди. Вогнем знищено покрівлю. А в селі Воловиця Борзнянського району блискавка вдарила в житловий будинок та пошкодила дах. На щастя, у всіх випадках обійшлося без жертв.

Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"