Бджільництво як бізнес: знайомство з професіоналом

Прагнучи надихнути шукачів роботи на започаткування власної справи, Чернігівський міський центр зайнятості в рамках проекту «Збережемо традиції предків» проводить зустрічі з народними умільцями, які відроджують народні ремесла та промисли.

Остання була присвячена бджільництву. До речі, Чернігівщина представлена у розвитку світового бджільництва постаттю Петра Івановича Прокоповича – нашого земляка, автора низки видатних винаходів, в тому числі першого у світі рамкового вулика.

З безробітними зустрівся Сергій Петькун – відомий пасічник, який охоче поділився своїм досвідом у виробництві меду і розказав, як захоплення може стати джерелом доходу.

Бджільництво як вид зайнятості цікавий тим, що на ринку збуту відсутні крупні виробники, а сам бізнес є відносно малогабаритним і скоріше індивідуальним. Сергій розповів, що ключові фактори налагодження виробництва у цій сфері – особистий досвід і чуття. Інформації для початківців не бракує і вона доступна кожному.

Сподіваємося, що почуте неодмінно стане в нагоді шукачам роботи і сприятиме появі нових ідей на шляху до їх самореалізації.

Олена Пономар, Чернігівський міський центр зайнятості

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"