Азербайджанці відремонтують київську трасу

За гроші європейців капітально відремонтують 80 кілометрів дороги М-1 на ділянці від Києва до Кіптів, включаючи об’їзну дорогу в Броварах. Заплановано, що 43 кілометри полагодять у Київській області, а 37 – у Чернігівській. Капітальний ремонт траси М-01 коштуватиме 131,5 мільйона євро кредитних коштів.

У Державному агентстві автомобільних доріг України відбулась зустріч з генеральним підрядником – компанією «AzVirt» LLC (Азербайджанська Республіка) та інженером технічного нагляду FIDIC, корейською компанією Dongsung Engineering CO., LTD у межах реалізації проекту капітального ремонту дороги М-01. За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області, капітальний ремонт автошляху проводитимуть за рахунок кредитних коштів ЄБРР (Європейського банку реконструкції та розвитку) та ЄІБ (Європейського інвестиційного банку). Роботи планують розпочати найближчими тижнями. Термін реалізації проекту – два роки.

В Укравтодорі сподіваються, що за два роки ця дорога буде капітально відремонтована і приведена у відповідність до сучасних європейських стандартів.

«Швидкісне шосе М-01 «Київ – Кіпті» має стати найкращим під’їздом до столиці України», – сподіваються там.

Святослав ЖОЛУДЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"