14 років неволі - за вбивство


 

Верховний Суд залишив вирок відносно особи, засудженої до 14 років в’язниці за вбивство жінки в Чернігівському районі, без змін

 

Вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова від 24.05.2019 жителя смт. Олишівка Чернігівського району визнано винуватим у таємному викраденні чужого майна та замаху на крадіжку, поєднану з проникненням у житло, а також в умисному протиправному заподіянні смерті потерпілій, вчиненому з метою приховати інший злочин. Судом присяжних чоловіка засуджено до покарання у виді 14 років позбавлення волі.

Суд встановив, що обвинувачений 13.01.2017 проник до одного з господарств у смт. Олишівка Чернігівського району, звідки таємно викрав чужі речі. У подальшому у зловмисника виник умисел на скоєння ще однієї крадіжки. Прибувши до іншого домоволодіння, через вікно проник усередину житлового будинку, однак не врахував, що його власниця знаходилася вдома. Щоб жінка нікому не змогла розповісти про вчинений злочин, 22-річний обвинувачений заздалегідь заготовленим ножем наніс жінці 77 колото-різаних ударів в ділянку голови, тулуба, рук та лівої ноги, від яких остання померла на місці вчинення злочину.

У судах всіх інстанцій обвинувачений свою вину не визнав та всіляко заперечував свою причетність до їх вчинення. Минулого року, розглядаючи апеляційну скаргу обвинуваченого, Чернігівський апеляційний суд, прийнявши до уваги та визнавши слушними заперечення прокурора, якими спростовувались доводи апеляційної скарги сторони захисту, відмовив у скасуванні вироку та виправданні обвинуваченого. Не погодившись з рішеннями Новозаводського районного суду  м. Чернігова та Чернігівського апеляційного суду, засудженим подано касаційну скаргу.

Переглядаючи кримінальне провадження в касаційному порядку, Верховний Суд не знайшовши обставин, які свідчили б про незаконність та необґрунтованість рішень місцевого та апеляційного судів, своєю постановою касаційну скаргу засудженого залишив без задоволення, а вирок суду присяжних та ухвалу апеляційного суду – без змін.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"