Знімальна група Чернігівської філії Національної суспільної телерадіокомпанії побувала в товаристві «Земля і воля»

 

Очолював групу продюсер філії Артем Шелковий. Майже три години продюсер новин Андрій Тіток спілкувався з генеральним директором ТОВ «Земля і воля», Героєм України Леонідом Яковишиним. Потім тележурналісти знайомилися з господарством, побували і на виробничій дільниці в селищі Мирне Бобровицької міськради, де проводиться капітальний благоустрій території і соціальних та житлових будинків, завершується спорудження справжнього палацу культури. По дорозі на Чернігів знімальна група зупинилася на межі між Бобровиччиною і сусідньою Козелеччиною. Звідси почалося насадження липової алеї на розчищеному узбіччі автотраси, нове асфальтове покриття якої почало споруджувати товариство «Земля і воля». І тут пояснення давав керівник господарства соціально спрямованої економіки Леонід Григорович Яковишин.

Він відповів на 35 запитань Андрія Тітка. Найперше: як справи у Яковишина і його господарстві. «Сказати, що добре, – навряд чи хто повірить із телеглядачів, зважаючи на ситуацію в країні. Але порівняно з багатьма іншими господарствами – у нас справді добре», – відповів успішний організатор аграрного виробництва. Потім сказане доводив конкретними результатами роботи, якими, зізнався, ніколи не був задоволений. Та найбільше нервує, коли дивиться телевізор, вболіває за країну.

У відповідь на запитання про приклад розвиненої країни назвав Норвегію. Приклад державника в складних умовах – президент Білорусі Олександр Лукашенко, при якому успішно розвивається промисловість і сільське господарство. Аргументував тим, що Україна купує в Білорусі 70 відсотків дизельного пального, купує автомашини, трактори, причепи, іншу техніку, рівень життя вищий, ніж у нас, де дуже багато свободи, але немає розвинутої економіки, немає законності й порядку, навіть радянського рівня.

Поставив ведучий і таке запитання: «Що відповів би Яковишин на пропозицію отримати мільярд доларів і переїхати жити до США?» Леонід Григорович «послав» телеведучого подалі «з його Америкою» – жартома.

Повне інтерв’ю Героя України Леоніда Яковишина було показано в ефірі Чернігівської філії Національної суспільної телерадіокомпанії у п’ятницю, 14 травня о 18 годині. Відеозапис інтерв’ю можна побачити на «Ютубі», на чернігівському порталі gorod.cn.ua та у соцмережах. Воно набирає тисячі переглядів.

 

Григорій ЗАГРЕБЛЯ, фото Миколи Тищенка

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"