У Прилуках капітально відремонтують чотири вулиці

На моє запитання: «Вас як водія задовольняє стан прилуцьких доріг?» начальник управління житлово-комунального господарства Прилуцької міської ради Олег Созінов посміхнувся: «Я за кермом не їжджу». Втім, ця деталь не знімає з посадовця його обов’язків бути обізнаним у проблемах місцевого дорожнього господарства та вирішувати їх. А проблеми ці – одні з найболючіших, бо не втрачають своєї актуальності з року в рік. Щороку міські дороги ремонтуються, й щороку нарікання на стан прилуцьких вулиць можна почути від водіїв і пішоходів, в автобусах і на зупинках. Особливо ж турбує він мешканців віддалених мікрорайонів. Зі скаргами звертаються люди й до управління житлово-комунального господарства міської ради.

- Саме зважаючи на такі звернення, ми визначилися з вулицями, на дорогах яких у цьому році буде здійснено капітальний ремонт, - каже начальник управління. – Усього їх чотири. Це 2-й провулок Змагання, вулиці Андріївська та Войкова, а також дорога навколо Трьохсвятительської церкви. Роботи на двох останніх вже завершені; а після того, як казначейство проплатить кошти, буде виконаний ремонт доріг і на вулиці Андріївській та провулку Змагання, адже ці ремонти виконуються за кошти державного бюджету. Сподіваємося, що до кінця року завершимо заплановано роботу.

-  Паралельно проводите й поточні ремонти доріг? – цікавлюся.

-  У цьому році поточні ремонти вже закінчили, оскільки повністю використані виділені на них кошти. З державного бюджету на ці цілі Прилукам виділено 685 тисяч гривень. Зазначу, що фінансування йде певними «порціями»: почалося з початку року, а закінчиться в грудні. Тож хоча підрядник (ПП «Артміко») вже виконав усі заплановані роботи, розрахунок ще триває, і свої останні гроші він отримає в кінці року.

З міського бюджету в 2013 році двічі виділялися кошти на поточні ремонти доріг: 800 та 280 тисяч гривень. Як я вже сказав, все річне фінансування вже використане, тож якщо зараз до управління надходять скарги від прилучан на стан дорожного покриття – ми їх фіксуємо і ставимо в план ремонту на наступний рік.

- Чи практикуєте залучення спонсорських коштів на ремонти доріг у Прилуках?

-  Станом на сьогодні через наше управління спонсорські кошти не використовувалися.

-  Олеже Сергійовичу, у місті вже не один рік йде мова про необхідність будівництва обїзної дороги. Яка головна проблема стоїть на заваді її спорудження?

-  Відсутність коштів. На всі роботи з будівництва об’їзної дороги потрібно близько 300 мільйонів гривень. Якби були такі гроші – ми хоч завтра проведемо всі необхідні процедури і будемо будувати.

Людмила Смик

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"