Творчому конкурсу «Добридень тобі, Україно моя» – 20 років


 

Село Піски, що на Бобровиччині, вдвадцяте зібрало на своїй гостинній землі переможців творчого конкурсу «Добридень тобі, Україно моя» імені Павла Тичини для урочистого нагородження дипломами і пам’ятними подарунками.

 

Через ковідний карантин та стан здоров’я не приїхали на захід представники Чернігівського земляцтва в Києві, які й започаткували цей конкурс у трьох номінаціях: «А я у гай ходила» (художнє читання віршів Павла Тичини), «Десь на дні мого серця» (творчість послідовників знатного земляка в літературі й наукових розробках), «Золотий гомін» (вироби народних майстрів).

Втім, ні пандемії, ні тривалі роки не зможуть зупинити чи висушити повноводне джерело місцевих талантів з усіх трьох номінацій тичинівського конкурсу, бо воно бере початок і життєдайно бурлить на землі, споконвік багатій на талановитих і самовіддано працьовитих людей. Один з них – Павло Тичина, в рідному селі якого і вшановують самобутні таланти.

Серед дипломантів двадцятого конкурсу – місцева поетеса Світлана Скрипка (третє місце) і народна майстриня з вишивки бісером Оксана Іванко (друге місце) – ветерани конкурсу, неодноразово нагороджені в своїх номінаціях. Після одержання цьогорічної відзнаки Оксана Дмитрівна продемонструвала учасникам урочистого зібрання ще одну грань свого таланту – поетичну. І заявила, що наступного року візьме участь у тичинівському конкурсі з двох номінацій: «Золотий гомін» і «Десь на дні мого серця».

Дипломом третього ступеня в номінації «Десь на дні мого серця» нагороджена теж досвідчена поетеса Людмила Шило, вона вже видала свою збірку віршів. Про це мріє і переможниця в цій номінації Інга Подгайко (літературний псевдонім Полєтаєва). Зачарувала Інга учасників урочистого зібрання чарівним співом. На жаль, з цього жанру немає номінації.

Та головне інше: конкурс імені Павла Тичини сприяє розвитку багатогранних місцевих талантів, радує земляків їхньою творчістю й майстерністю, прищеплює молодому поколінню любов до прекрасного. Через творчий конкурс за 20 років пройшло півтисячі учасників. Переможцями в цьогорічній номінації «А я у гай ходила» стали учні шкіл Бобровиччини: Єва Моравська (2 клас), Таня Грижун (3 клас), Яна Резвін (5 клас), Денис Євенко (6 клас), Євгенія Хаща (9 клас). Для них подарувала пісню ровесниця Єва Супрун.

Номінацію «Золотий гомін» представляли вихованці центру дитячої творчості й досвідчені майстрині. Перше місце теж розділено між конкурсантами різних вікових груп: вихованкою центру дитячої творчості Дариною Моцак і директором бібліотеки Бобровицької міської ради Лесею Цибою.

Музичний супровід нагородження переможців конкурсу здійснював молодий квартет «Магура». Дарували присутнім на святі пісні у виконанні квартету, дуету і сольні номери.

Глядачі урочистостей – теж різного віку: від дошкільнят до пенсіонерів. Городина городиною – нікуди не побіжить, а подивитися й послухати місцеві таланти, порадіти за них – теж невід’ємна частина життя українців, що споконвік творять прекрасне й насолоджуються ним.

 

Григорій ЗАГРЕБЛЯ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"