marg43le="line-height: 20.8px;">    Тетяну Ковчежнюк підтримаємо голосами і програмою розвитку об’єднаної громади

 

         Товариство «Земля і воля» , яке створило в Бобровицькому районі майже півтори тисячі робочих місць і більш як на 70 відсотків формує бюджет, пропонує на посаду голови Бобровицької об’єднаної територіальної громади нинішнього голову Бобровицької районної ради Тетяну Миколаївну Ковчежнюк.

        Наш великий трудовий колектив підтримає її не лише голосами, а й конкретною програмою розвитку об’єднаної громади. Оскільки розуміємо, що без такої підтримка значна частина намірів  нашої висуванки залишиться на папері.

         Найдорожчим зобов’язанням перед громадою буде  будівництво за  кошти ТОВ «Земля і воля» нових доріг до Кобижчі, Нової Басані, Пісок, Браниці, Старої Басані – не менше 10 кілометрів кожного року. До межі з Козелецьким районом – за раніше оголошеним  планом. На окремих ділянках проводитимемо й ремонт асфальтівки.   Для цього запускаємо в роботу новий власний асфальтний завод, залишилося подолати корупціонерів, що стоїть на шляху підключення до газової мережі.  

         Наступна  складова нашої програми підтримка Тетяни Ковчежнюк – в Бобровицькій об’єднаній територіальній громаді  буде створений Благодійний фонд для допомоги на лікування тяжкохворих, матеріальної підтримки малозабезпечених пенсіонерів,   багатодітних родин, воїнів світової війни та АТО, інших  людей, якщо хтось потраплятиме  в скрутні  життєві ситуації. Перший внесок  з нашого господарства у Благодійний фонд – два мільйони гривень.

         ТОВ «Земля і воля» шляхом збільшення поповнення бюджету, за рахунок інших джерел фінансування добиватиметься, щоб зарплати вчителів, медиків, інших працівників соціальної сфери піднялися на рівень найвищих в області.

         Збільшимо обсяги матеріальної допомого дошкільним, медичним та спортивним закладам, школам. Сприятимемо розвитку зеленого туризму, окультуренню історичних пам’яток.

         У планах господарства – подальший розвиток виробництва та соціальної структури.

         Щоб усе це втілити в життя громади, вважаю, замало просто виділити  мільйони, потрібен досвідчений, високо фаховий,  сумлінний і відповідальний керівник, котрий все те повинен організовувати і контролювати.  Таким керівником  бачимо   Тетяну Ковчежнюк.

         Колись я приймав її, молоду й недосвідчену, на роботу викладача економіки радгоспу-технікуму. Згодом її помітило районне керівництво і запросило на посаду директора щойно створеного Пенсійного фонду в Бобровицькому районі. Тоді  пенсіонерам місяцями не виплачувалася пенсія, бо не було відрахувань від збанкрутілих колгоспів та й інших підприємств. Тож  молодий керівник  одна з перших в області відкрила магазин для збирання  з колгоспів пенсійних внесків продуктами, щоб потім їх роздавати пенсіонерам в рахунок  невиплачених пенсій, рятуючи декого справді від голоду. Цей досвід підхопили й інші райони. Стабілізувала вона  поповнення Пенсійного фонду й  грошовими внесками.

         Тетяна Ковчежнюк – фаховий економіст, певний час очолювала економічний відділ райдержадміністрації, обіймала посаду  й першого  заступника голови РДА. Результативно працює головою районної ради. Разом з головою бюджетної комісії райради Валентиною Черняковою та іншими депутатами встановила ретельний контроль за збором, розподіленням та використанням бюджетних коштів. Бобровицький район з бюджетних питань вважається одним з найкращих в області.  

         Після виборів 29 жовтня в районі створиться нова адміністративна структура, поки-що з невизначеними до кінця повноваженнями і навіть фінансуванням. Все – нове. Тож, як ніколи, дуже потрібний буде досвід Тетяни Миколаївни в поєднанні виконання повноважень двох місцевих гілок влади – виконавчої і самоврядної. Назвіть іншого кандидата на посаду голови ОТГ, який має такий досвід. А без цього – ой як багато дров  наламають! І вже наламали в раніше створених громадах, де не виважено підійшли до обрання голови ОТГ. Читав у пресі про випадки, коли новообрані  голова навіть пішли   у відставку, роздивившись, що лягає на їхні  плечі.  Можна знайти й інші неприємні нюанси  від поспішності й безпринципності у важливій справі.

         Переконаний, ми не повинні повторювати ці помилки й віддати   долю громади в руки  недосвідченому чи  непорядному голові, оскільки  й самі вже таке переживати, потім потилицю чухали. Стосовно ж  нашого  працьовитого  колективу, то й мови не може бути, щоб  довірити  абикому  розпоряджатися нами заробленими грошима. Один  (міський)  голова  уже нас «навчив»… Але там мова йшла про кілька десятків тисяч гривень,  а тут – багато мільйонів виділяємо. До того ж, наша переважна  частка і в бюджеті.  Над використанням й тих грошей потрібне, як то кажуть, око й око. Але значно надійніше і з більшою користю для громади, якщо  її очолить роками перевірений керівник.

         Ціню в Тетяни Миколаївни ще одну рису – вміє знаходити спільну мову навіть із завзятими опонентами, представниками іншої партійно-владної команди. Для Бобровиччини, вважаю, це дуже важливо. Адже саме партійно-командні чвари впродовж багатьох років гальмували розвиток працьовитої громади. Головні зусилля зводилися до захоплення посад в районі. І  ніякої відповідальності за конкретні результати – ні  від керівника, якого призначили за певною партійною квотою, ні від самої партії. Наш же великий колектив  пропонує Тетяну Ковчежнюк на посаду голови об’єднаної громади з конкретною програмою підтримки й зобов’язується нести відповідальність за її дії на цій посаді. А громадський  контроль  за роботою свого висуванця у владі – то цілком європейська норма, чого так бракує Україні.

         Втім, крім Тетяни Ковчежнюк,  на посаду голови Бобровицької об’єднаної громади претендують Василь Кучерина і Вадим Гуща. Але не бачу в них головного – необхідного фаху й досвіду для такої відповідальної роботи. Та й не відомо, від кого і яку програму підтримки мають для розвитку громади.  Виборчу лозунгову підтримку певної політичної сили не беру до уваги. Адже  ціна такої підтримки  всім добре відома – як на місцевому, так і на всеукраїнському рівнях.      

          Тож, може, в чомусь і повторюсь, але наголошу, щоб потім не виникало непорозумінь. Отже,  якщо  електорат Бобровицької об’єднаної громади  все ж віддасть на виборах перевагу котромусь із двох конкурентів Тетяни Ковчежнюк, в такому разі ми спокійно, без образи  скажемо громаді: «Нехай вам Бог допомагає.  На нашу ж допомогу не розраховуйте». І це не якийсь там виклик землякам.   Просто  ми не станемо  ризикувати нами заробленими мільйонами, не ділитимемося  з випадковим ставлеником  й нашим  досвідом  та умінням, не братимемо на себе відповідальності за такий вибір.  Бо бачимо результати роботи  «молодих висуванців», з вулиці взятих. Багато їх уже «згоріло», але кадровий бардак з недолугими експериментами триває.

         Тому й робимо ставку на Тетяну Ковчежнюк, яка вже давно підтвердила своє вміння працювати на громаду.

 

Від імені колективу ТОВ «Земля і воля»

 

                     Леонід Яковишин

            Герой України, генеральний директор

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"