«Руйнував, руйную й далі руйнуватиму»

   

Саме таке гасло повинно б бути на агітаційному листку кандидата на посаду Бобровицького міського голови Оленсандра Приходька. А далі нехай би було й оте, що там написано: «Я знаю, як це зробити…».

У кого не коротка пам'ять, мав би пам’ятати, що Олександр Приходько був не останньою людиною в команді, яка довела до банкрутства  і обікрала Бобровицький цукрокомбінат. А дістався завод  ТОВ «Землі і волі» уже з третіх рук  у мертвому стані й з величезною заборгованістю по зарплаті й податках. Все давно погашено, багато колишніх заводчан одержали роботу в товаристві «Земля і воля». А що незавидна доля цукрозаводу, то вона така по всіх заводах України. Натомість Приходько забрав собі цілком живе Травкинське відділення колишнього цукрокомбінату з добротними приміщеннями, повними худоби, з необхідною технікою для  обробітку землі. Де тепер усе те?  Невідомо навіть, в чиїх руках людські земельні паї.

З передвиборчих листівок випливає, що Приходько йде в мери, щоб далі все руйнувати. Там написано: «… моя мета – розібратися з вашим гамузом» - це адресовано ТОВ «Земля і воля», яке  в цьому році збільшило бюджетні відрахування з 35 мільйонів до більш як сорока,  довівши  свою частку в районі майже до 70 відсотків. «Розібратися» з господарством, яке   дає роботу 1300 працівникам з найвищою в області зарплатою, будує їм житло, постійно нарощує  виробництво і переробку зерна?   А, може, нехай би кандидат у мери  спочатку розібрався з  наслідками свого керування?

З тієї листівочки видно, що Приходько хоче «розібратися» й з терміналами для зберігання технічного аміаку, лякає ними людей аж до вимирання трьох районів. У його біографії написано, що він вчений агроном. Дуже сумніваюся. Оскільки справжній агроном знає, яка цінна пожива для землі той технічний аміак, як він рятує ґрунти  від підкислення. Сполучені Штати  вивозять з Одеського порту щороку більше двох мільйонів тонн. Невже американські сільгоспвиробники дурніші за «вченого агронома» Приходька? До речі, й термінали в США та Європі  розташовані поблизу і навіть у межах великих міст, в тому числі й мільйонників. А щодо безпеки, то і від газового балона можна загинути, якщо не правильно ним користуватись.

Приходько ніколи не займався, й навряд чи коли займеться, світовими технологіями. Він не дав ради невеличкому господарству, а знищити щось передове, від чого живе цілий район, - він міг би, якби йому хто це дозволив?  Може,  й термінали зруйнувати? То нехай іде у Верховну Раду, щоб позакривати атомні станції, хімічні комбінати, заводи з виробництва безводного аміаку. До речі, чомусь він не біг розбиратися з отими отрутохімікатами, 300 тонн яких роками лежали на околиці Бобровиці, травили ґрунтові води, землю й повітря?  Вивезення їх організувало керівництво «Землі і волі»   

Бобровичани, розкрийте очі і включіть мислення: що може зробити з нашим містом такий руйнач - людина до цивілізаційної доби? У нашому районі він прожив досить довго. Який слід залишає після себе? А що може залишити, якщо довіримо йому наше місто?

 

                        Клавдія Іванова

                          ветеран праці

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"