marg43le="line-height: 20.8px;">Розтяжку з гранатою на вході до подвір’я приміщення БТІ в Бобровиці помітив перехожий і повідомив у поліцію

 

         На вибухонебезпечне місце відразу ж прибув наряд  на чолі з виконувачем обов’язки начальника райвідділку Сергієм Музиченком. Поліцейські перекрили підходи, встановили загороджувальні знаки,  викликали піротехніків з Чернігова. Фахівці й установлювали, що то за граната – бойова чи муляж?

         Як виявилося, корпус «лимонки» - бойовий, але без начинки і з використаним уже  запалом. Тобто, гранату хтось повісив  не для вибуху із можливими смертельними наслідками, а з метою  чи то  попереджувального залякування, чи й просто для «чорного» жарту. Обидві версії підпадають під кримінальну відповідальність.

          До речі, у  «замінованому»  приміщенні, крім БТІ, розміщені приватна землевпорядна організація і районна друкарня – їхні працівники в суботу не працюють. Але сама будівля   розташована на перехресті двох вулиць з інтенсивним рухом транспорту і пішоходів, за кілька метрів від магазинів,  райвідділу поліції та ряд інших установ. Тож заходи безпеки – надзвичайні.    

         Насторожує й недавній подібний випадок : у Кобижчі, що за сім кілометрів від Бобровиці, розтяжка, яка була встановлена на виході з приватної оселі,  вибухнула, коли з подвір’я виходили господарі. Від смерті їх врятували щасливі обставини, але поранення одержали.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"