Президент Петро Порошенко «заховався» за спину дружини Марини?

         Широко анонсований візит Президента України Петра Порошенка до Чернігова не відбувся з невідомих простолюду причин. Натомість 6 грудня, в День Збройних Сил України, столицю Сіверського краю відвідала його дружина Марина Анатоліївна. Під час її спілкування з журналістами, гострий на слово Сергій Гайдук запитав першу леді жартома, мовляв, чи не означає  така заміна візиту  президента, що в родині Порошенків заведено  все найважче перекладати на плечі жінки?

         Цей жарт поставив високу гостю в незручне становище, про що й сама сказала, але то лише на якісь секунди, а насправді, помітно  було, що таке жартівливе запитання припало їй до душі. Марина Анатоліївна навіть подала руку вдячності вусатому журналісту. Та й інших присутніх на міні-брифінгу розвеселило таке запитання, бо перших двоє стосувалися «чергових» серйозних справ, правда, без «великої політики».

         Хоча, якщо глибше вникнути в жартівливе запитання, то в ньому є доля гіркої правди. Адже дружина президента зустрічалася з родинами, зокрема й маленькими дітками, загиблих в АТО воїнів, а такі зустрічі – то душевна каторга навіть для міцних духом чоловіків, мало який без сліз те переносить. Ще й родин загиблих в АТО, сама Марина Анатоліївна наголосила, – майже півтори сотні на Чернігівщині, де й без цього давно вже від’ємна демографічна ситуація. Іншими словами – область невпинно старіє і вимирає …  природним способом.

         Багато в Чернігові та інших населених пунктах мертвих підприємств, що негативно впливає на зростання добробуту людей, вирішення соціальних проблем. Додаткові навантаження на область й від того, що вона прикордонна з Росією.

         Утім, дружина президента не лише взяла на себе певний психологічний удар, а й провела, можна сказати, своєрідну розвідку в настроях сіверян. І хоча в душу кожному не могла заглянути, але й відвертої озлобленості  не зустріла при численних зустрічах з різними категоріями людей, що видно й з репортажів про перебування Марини Порошенко на Чернігівщині. Тож можна сподіватися й на її обіцянку, що особисто переконає президента, щоб у найближчий час таки приїхав  у нашу область. Може, й на жартівливо-серйозне запитання Сергія Гайдука дасть вичерпну відповідь.

 

                                                                        Григорій Войток 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"