На полях товариства «Земля і воля» в розпалі кукурудзяні жнива

 

Для збирання врожаю створили збирально-транспортні загони. Найкращі результати показує загін з 8 комбайнів і 14 тракторів з причепами класу «Джон Дір». Протипожежну безпеку забезпечують екіпаж пожежної автомашини і водій трактора з плугами. Відповідальний за роботу передового загону агроном Дмитро Сорокін. Він гордовито заявляє, що в складі загону – одні передовики. Серед них Василь Коновал, який за день намолочує понад триста тонн зерна, з початку збирання вивантажив з бункера «Джон Діра» близько чотирьох тисяч тонн.

Василь родом із села Карасинівка Козелецької громади, там живе його родина: дружина Оксана, сини Артем і Олексій – учень Бобровицького коледжу. У товаристві «Земля і воля» глава сімейства працює сьомий рік.

У комбайнера Віктора Андрущенка денний намолот менший на 6 тонн, але загальний навіть трохи більший, ніж у Василя. Наближені намолоти до передових здобутків у решти комбайнерів цього збирального загону.

На перевезенні зерна серед водіїв «Джон Дірів» лідирує молодий механізатор з Марківецького відділку Владислав Логачов. За день доставляє на елеваторно-сушильний комплекс в межах двохсот тонн, з початку жнив перевіз понад дві з половиною тисячі тонн.

Збирають кукурудзу 40 комбайнів, на ранок минулого вівторка вони намолотили 105 тисяч тонн янтарного зерна, яке водії автомашин і тракторів доставили до сушарок.

На звільнених від урожаю полях проводиться подрібнення пожнивних решток кукурудзи і оранка. Зорано вже більше десяти тисяч гектарів. Найбільше постаралися Василь Юрченко (більше 800 га зорав), Богдан Перепелиця, Борис Карабін, Михайло Свириденко, Павло Струк – близько 700 гектарів кожен.

Гаряче харчування для жниварів організоване прямо в полі. Для цього збирально-транспортного загону обід вчасно привезли водій автобуса Борис Лук’яненко і «офіціантка» Таїсія Городенко.

Старт збиранню врожаю кукурудзи на цьому полі дав перший заступник генерального директора господарства Василь Нестерук. Він також пояснив, що качани дозріли до бажаної вологості зерна – 20 відсотків, перші проходи комбайнів показали високу врожайність – за сто центнерів.

 

 

 

 

 

 

Жниварям та іншим працівникам товариства «Земля і воля» днями виплачена восьма місячна зарплата з початку війни, відповідно й до бюджету та Пенсійного і воєнного фондів регулярно надходять податкові внески.

 

Григорій ЗАГРЕБЛЯ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"