Фермер Фенюк гарно виступає, ще гарніше обіцяє та відразу забуває

 

Важко згадати якусь нараду в Бобровицькій райдержадміністрації чи сесію районної рада, де б не брав слова фермер Микола Фенюк. Активним він був і на зібраннях сільгоспвиробників, коли вирішувалося питання допомоги коштами на ремонт доріг. Гуртом погоджували й розміри дольової участі тієї допомоги, згідно з розмірами орендованої землі.

Зокрема фермерське господарство «Вікторія» родини Миколи Фенюка  мало б перерахувати на ремонт дороги 69 тисяч гривень. Жодних заперечень не почули сільгоспвиробники від Миколи Степановича, навпаки він активно обговорював кандидатури виконавців робіт, називав найбільш дешевших, критикував міського голову, що не з тією фірмою вів перемовини про виконання ремонтних робіт.

На перший погляд, так і повинно бути, але є велике Але: фермерське господарство «Вікторія» не перерахувало жодної копійки на ремонт доріг. Мабуть, Микола Степанович вважає, що й активним, гарно підвішеним язиком можна латати вибоїни на дорогах, по яких їздить і вантажний транспорт «Вікторії».

Натомість, скажімо, без виголошених гарних обіцянок ТОВ «Наташа – Агро» перерахувало для ремонту дороги 100 тисяч гривень, «Агропрогрес» - 150 тисяч, «Рудьківське» - 50 тисяч, «Козацьке» - 43 тисячі, «Світанок» - 36 тисяч, «Пам’яті декабристів» - 30 тисяч, «Ольга Аллін» - 25 тисяч «з гаком»,  «Червоноармійське» - більше 17 тисяч, невелике фермерське господарство «Незалежність» з Пісок – майже 9 тисяч. Свої частку внесли фермерські та приватні господарства МПК-Агро, «Нива», «Мрія», «Лан»Виноград»,  «Надія»Московко, Сюр, «Петров».

Найбільший внесок на цю дорогу , звісно, зробило ТОВ «Земля і воля» - 866 тисяч гривень. А ще завдячуючи цьому господарству можна нормально їхати до Нової і Старої Басані, Марківців, Кобижчі.

По відремонтованих дорогах спокійно їздить транспорт «Добробуту» М.М.Самсоненка, Скіфа Грабових М.К., Дейнеко А.О., Тіги, «Крука», Марії К.. ПП «Обрій», ПСП «Оберіг» та ряду інших невеликих сільгоспвиробників, які відмежувалися від благодійної дорожньої акції. Втім, вони й на нарадах,   коли туди приходять, - мовчки сидять.  Не так, як Микола Фенюк –  словами стеле дорогу гладко, та їхати по ній важко.

  

                                                                       Григорій Загребля

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"